Kurottajan valinta

Sopivan kurottajan valinta?

Kurottajien ominaisuudet vaihtelevat paljon ja niillä voi suorittaa hyvin erilaisia työtehtäviä. Joskus sopivan kurottajan valinta voi olla hankalaa. Valintaan vaikuttavia tekijöitä on useita. Kuinka korkealle pitää ulottua? Kuinka paljon tarvitaan nostokykyä? Paljon tilaa on käytössä? Mihin eri tehtäviin tarvitsen kurottajaa? Nämä kaikki ovat oleellisia kysymyksiä kurottajaa ja lisävarusteiden valintaa tehtäessä.

Isommat kurottajat ovat ympäripyöriviä ja niiden ulottuvuus on erinomainen. Niillä voidaan suoriutua hyvinkin haasteellisista nosto- ja siirtotehtävistä. Vaikka isommat kurottajat ovat leveämpiä, pyörivyyden ansiosta ne vaativat kuitenkin yllättävän vähän tilaa toimiakseen ahtaissakin työympäristöissä. Pyörivien ja kääntyvien lisävarusteiden, kuten rotopiikkien avulla niiden tarjoamat mahdollisuudet paranevat entisestään. Isommat kurottajat vaativat aina ammattikuljettajan, jotta työ on sujuvaa ja turvallista.

Yksinkertaisimmissa nosto- ja siirtotöissä voi riittää hyvin pienempikin kurottaja. Mikäli tilaa noston suorittamiseen on hyvin ja voidaan nostaa ns. suoraan eikä tarvitava suurta ulottuvuutta (alle 17 m) riittää pienempikin kurottaja vallan mainiosti. Pienimpiä kurottajia on helpompi hallita ja niitä voi käyttää melko pienellä kokemuksella vaatista nostolaitteista, kun noudattaa turvallisuus- ja käyttöohjeita.

Lue lisää kurottajista ja lisävarusteista:
https://www.kurottajapalvelut.com/kalusto/

Sivusto käyttää evästeitä. Voit muuttaa evästeasetuksia käyttämäsi selaimen asetuksista.